Загроза нападу КНДР реальна. Держдеп США закликав ООН до рішучих дій

Рекс Тіллерсон закликав ввести санкції проти КНДР 
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що загроза нападу Північної Кореї на Японію і Південну Корею реальна, і закликав Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй до рішучих дій.
Як передає Reuters, глава Держдепартаменту США також звернувся до міжнародного співтовариства із закликом виконати санкції ООН і припинити дипломатичні відносини або зменшити рівень контактів з Пхеньяном. 
"З кожним наступним ударом і ракетним випробуванням Північна Корея підштовхує Північно-Східну Азію і світ до нестабільності і більш широкого конфлікту. Загроза нападу Північної Кореї на Сеул або Токіо реальна", - сказав Тіллерсон.
Він додав, що необхідно ввести нові санкції проти КНДР та осіб, що підтримують програми з озброєння і ракетні програми.


Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп заявив, що через ядерну програму Північної Кореї та її провокації з запусками ракет між США і КНДР можливий великий конфлікт. 
Ескалація навколо Корейського півострова була спровокована останніми запусками Пхеньяном балістичних ракет і підготовкою до нових ядерних випробувань.  
При цьому вона супроводжується не тільки гучними заявами з боку США і КНДР, але і реальними військовими кроками, в тому числі з боку Сеула, Токіо, Пекіна і Москви. 
У Вашингтоні натякнули, що готові завдати попереджуючого удару по КНДР, якщо будуть помічені ознаки підготовки до ядерних випробувань. Пентагон вже перекинув ударне угруповання кораблів на чолі з авіаносцем Карл Вінсон до берегів Корейського півострова.

Related

Події у світі 4285929608061094825

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item