В КНДР попередили про можливу повномасштабну війну


Північна Корея продовжить випробування ракет, незважаючи на міжнародний осуд і напругу у відносинах зі Сполученими Штатами Америки. 
Про це заявив глава департаменту МЗС КНДР з відносин з США Хан Сон Рел, передає ВВС.
За його словами, якщо влада США буде "настільки дурною, щоб використовувати військові засоби", це призведе до "повномасштабної війни".
Раніше віце-маршал Корейської народної армії, член Національної ради оборони Чхве Рен Хе заявив, що КНДР відповість ядерним ударом на ядерну війну, спровоковану США.

Перед тим в США заявили, що готові нанести удар по КНДР, якщо буде помічена підготовка до ядерних випробувань з боку Північної Кореї.
Радник із національної безпеки США Герберт Раймонд МакМастер заявив, що вже існує міжнародний консенсус, у тому числі і з Китаєм, про те, що подальші ракетні запуски Північної Кореї не можна терпіти.
Спроба запуску ракети Пхеньяном відбулася на тлі загострення войовничої риторики між КНДР і Вашингтоном. США розмістили ударну групу на чолі з авіаносцем "Карл Вінсон" поблизу з КНДР, заявивши про завдання ракетного і повітряного удару по Північній Кореї в разі випробування нею ядерної зброї та балістичних технологій.

Related

Події у світі 8855049783392628276

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item