Глава МЗС Британії не їде в Москву через Сирію


Про плани Джонсона відвідати Москву Форін-офіс оголосив на початку березня.

 
Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон оголосив про скасування візиту до Москви через ескалацію кризи в Сирії. Джонсон повинен був відвідати російську столицю в понеділок, 10 квітня.

"Події в Сирії змінили ситуацію докорінно. Мій пріоритет тепер - продовження контактів зі США та іншими країнами [...] для забезпечення скоординованої міжнародної підтримки припинення вогню й активізації політичного процесу", - йдеться в заяві глави Форін-офісу.
 
За словами Джонсона, візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москву відбудеться, як і було заплановано, 11-12 квітня, після зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки".
 
"Він зможе донести наше чітке і скоординоване послання росіянам", - заявив Борис Джонсон.
 
Британський міністр висловив обурення у зв'язку із "тривалим захистом Росії режиму Асада навіть після хімічної атаки на мирних жителів".
 
Поїздка Бориса Джонсона в Москву 10 квітня повинна була стати першим візитом глави британського МЗС у Росію за останні п'ять років.
 
Про плани Джонсона відвідати Москву Форін-офіс оголосив на початку березня. У заяві йшлося, що візит відбудеться "протягом найближчих тижнів", у посольстві Британії в Москві пізніше уточнили, що приїзд Джонсона в російську столицю запланований на кінець березня.
 
Але потім він був перенесений "через зміни в розкладі зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО", що викликало уїдливу реакцію прес-секретаря російського МЗС Марії Захарової.

Related

Події у світі 1948749585051842244

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item