ЗМІ: Безпілотників над складами в Балаклії не було

Версія з безпілотниками неприйнятна

Журналісти стверджують, що слідство спустило версію про диверсію за допомогою безпілотника.

 
У рамках розслідування за справою щодо вибухів на складі боєприпасів у Балаклії провели слідчий експеримент, у результаті якого не підтвердилася версія про безпілотник. Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.
 
Слідчі перевіряли дані Украероруху про виявлення локаторами цивільної служби з управління повітряним рухом повітряної цілі в районі складу.
 
"Жодного літального апарата над Балаклією в той день військова система ППО не виявляла. Провели перевірку, чи можливо, щоб якийсь безпілотник дальньої дії побачив Украерорух, однак не бачив радар ППО. Встановлено, що радар ППО мусив би побачити ціль", - зазначив журналіст.
 
Таким чином, на цей момент версія про атаку безпілотника не підтверджується.
 
За словами Бутусова, на цей момент слідство вважає пріоритетною версію про диверсію на території складу, про що свідчить характер вибухів, зафіксований на камерах спостереження і зі свідчень очевидців. Журналіст додав, що вибух стався в одному із захищених бункерів, у результаті чого той був повністю знищений.
 
Журналіст розповів, що під час слідчого експерименту також виявили цінні види сучасних боєприпасів, які, як вважалося, в Україні відсутні.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 квітня померла ще одна жертва вибухів у Балаклії.

Related

Події в Україні 2904811402980743183

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item