Військовий експерт назвав невипадковим вибух автомобіля з місією ОБСЄ


Після загибелі співробітника місії ОБСЄ можуть з'явитися гасла згорнути її. 
Як це вплине на ситуацію в Україні розповів військовий експерт Олег Жданов.
"Присутність місії ОБСЄ дає нам шанс уникнути ескалації конфлікту найближчим часом. Іде мова не про обстріли, а про тактико-наступальні дії на стратегічні об'єкти. Поки там місія, бойовики на це не наважуються, навіть за вказівкою Росії", – говорить експерт.
За його словами, ми випадемо з міжнародно-правового поля, якщо Європа припинить моніторинг подій на сході України. Так ми можемо втратити підтримку західних партнерів.
На думку Жданова, вибух стався невипадково.
"Останні півроку спостерігаємо паузу у Мінському процесі. Тому РФ вирішила качнути ситуацію та подивитися, як відреагує НАТО. Припускаю, російська сторона заявить, що треба зустрічатися на мінському або нормандському майданчику. Але треба якось натиснути на Україну в плані виконання домовленостей", - зауважив він.
Потрібно проявити політичну ініціативу в плані пошуку нових способів ведення переговорів. Кажуть, що немає альтернативи Мінському формату. Так тоді треба поміняти сам формат — зробити Росію стороною-відповідачем. Інакше нічого не зміниться, каже військовий експерт.
"На підконтрольній частині є успіхи з розмінування. Міста, що були під окупацією, вже давно живуть нормальним життям. Стосовно іншої сторони, там же немає взагалі ніякої юрисдикції. Тому на тих територіях неможливо ні оцінити роботи з розмінуванням, ні гарантувати безпеку", - додав він.
23 квітня на підконтрольній бойовикам території Луганської області підірвалася машина спостережної місії ОБСЄ. Загинув співробітник патруля - громадянин США. Ще двоє спостерігачів дістали поранення - їх доправили до лікарні Луганська.

Related

Події в Україні 8300760058139604445

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item