САП оскаржила запобіжний захід Мартиненку

САП вимагає скасування рішення суду першої інстанції
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржила рішення слідчого судді Солом'янського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку.
"26 квітня прокурори САП подали до Апеляційного суду Києва скаргу на рішення слідчого судді Солом'янського суду від 22 квітня 2017 року про обрання запобіжного заходу Миколі Мартиненку", - повідомила САП у Facebook.
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що "з юридичної точки зору обрана міра запобіжного заходу не відповідає тяжкості скоєного злочину, ні заявленим у клопотанні ризикам, які значно ширші, ніж було озвучено на засіданні".
САП вимагає скасування рішення суду першої інстанції і нового рішення, в якому просить обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.
"Нічим істотним, крім репутаційних ризиків, зазначена міра запобіжного заходу не загрожує поручителям. Максимальний розмір штрафу у разі невиконання обов'язків підозрюваним - 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб - 80 тисяч гривень, які ще не так просто стягнути, враховуючи додаткові гарантії незалежності народних обранців. І це при тому, що Микола Мартиненко підозрюється в організації заволодіння коштами в сумі понад 17 мільйонів доларів", - пояснив Холодницький.
Нагадаємо, 22 квітня Солом'янський суд Києва обрав для Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Його взяли на поруки нардепи Віктор Пинзеник, Вадим Підберезняк, Андрій Тетерук (усі від Народного фронту), а також міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
20 квітня НАБУ затримало Мартиненка у справі про розтрату $17,28 млн на українському держпідприємстві Східний ГЗК під час постачання уранового концентрату з Казахстану. Сам Мартиненко відкидає звинувачення проти себе.

Related

Гаряча новина 7431643060070671809

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item