Мігранти вклали в економіку більше за іноземних інвесторів - експерт


Мігранти забезпечують приплив великих обсягів іноземної валюти. 
За даними Нацбанку, у 2016 році мігранти перерахували в Україну $5,4 млрд. Це майже 5,8% ВВП.
"Ця цифра не враховує різні неофіційні трансферти, які, за даними НБУ, становлять чи не 40% усіх коштів, що надходять у нашу країну від мігрантів. Для порівняння, іноземні інвестори і міжнародні кредитори протягом 2016 року вклали в українську економіку близько 3,76 млрд доларів. Тобто, в 1,5 рази менше. Більш того, ці зароблені українцями мільярди – не що інше, як цільові інвестиції в економіку - на споживання, навчання, медичне обслуговування, заощадження. Вони очищені від корупції і не можуть бути розкрадені. На відміну від грошей кредиторів чи коштів, що виділяються з бюджету на всілякі цільові програми", - розповідає kontrakty.ua президент Всеукраинскої асоціації компаній по міжнародному працевлаштуванню Василій Воскобійник.
За словами Воскобійника, деякі заробітчани допомагають створювати нові робочі місця, вкладають гроші у банківську систему.
"Вони приносять вигоду не тільки приймаючій стороні, яка отримує більш дешеву (і часто більш кваліфіковану) робочу силу, але і тій країні, громадянами якої є трудові мігранти. Повернувшись додому, вони збагачують економіку і бізнес-середовище своєї країни закордонним досвідом, знаннями і навичками. До того ж переміщення трудових ресурсів дозволяє згладжувати соціальну нерівність. Мігранти у міру зростання свого особистого добробуту поповнюють ряди внутрішніх інвесторів. Відкривають власний малий бізнес, створюють нові робочі місця, вкладають гроші в банківську систему".
В Польщі на даний момент налічується 1,25 млн українських і 500 тис. білоруських мігрантів.
"Вважаю, що треба керувати міграційним потоком розсудливо і скоординовано. Якщо він буде неконтрольованим, а одна з держав скаже "приймемо всіх, Європа відкрита", то це перетвориться на небезпеку, у тому числі для багатої Німеччини", - каже міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Related

Суспільство 1465968680367446305

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item