Порошенко: Рішення про абонплату на газ має бути призупинено

Рішення про введення абонплати на газ має бути призупинено.
Про це заявив президент Петро Порошенко, передає прес-служба глави государтсва.
"Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються", - підкреслив він.
"Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує", - зазначив Порошенко.
Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і компослуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.
Плату з 1 квітня будуть платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).
Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями.
Згодом Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вимагатиме переглянути рішення НКРЕ щодо введення в дію абонентської плати за газ.
Читайте також: Абонплата за газ. Як будемо платити за новими платіжками?

Related

Гаряча новина 8392238537784732950

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item