Пентагон відреагував на погрози КНДР завдати по США надпотужний удар

Джеймс Меттіс: це чергова провокація
Міністр оборони США Джеймс Меттіс відреагував на погрози КНДР завдати по США надпотужний удар.
За словами Меттіса, нещодавні заяви Північної Кореї були провокацією і в минулому подібні погрози виявлялися такими, що не заслуговують довіри.
"Що стосується останніх заяв Північної Кореї, то, я думаю, ми всі вже звикли до них, їх погрози не підтверджуються", -  цитує Меттіса Reuters. 
20 квітня північнокорейські державні ЗМІ пригрозили США "надпотужним превентивним ударом".
Ситуація на Корейському півострові істотно загострилася після активізації Пхеньяном своєї ядерної програми. Зокрема, КНДР повідомила про підготовку підземного ядерного вибуху, який, повинен був відбутися 15 квітня на полігоні Пунгері біля гори Мантапсан.
За даними ЗМІ, Вашингтон натякнув, що готовий завдати попереджуючого удару по КНДР, якщо будуть помічені ознаки підготовки до ядерних випробувань. Так, Пентагон вже перекинув ударне угруповання кораблів на чолі з авіаносцем Карл Вінсон до берегів Корейського півострова.
У Державному департаменті США заявили, що час для ведення довгострокових дискусій з ядерної проблеми Північної Кореї минувУ свою чергу, КНДР заявили, що в разі нанесення США превентивного удару, влада республіки не буде "сидіти склавши руки".
Проте, в ніч на 16 квітня КНДР здійснила тестовий запуск ракети на східному узбережжі країни, який закінчився невдачею. США назвали невдалий запуск ракети провокацією.
19 квітня віце-президент США Майк Пенс в контексті північнокорейської ядерної проблеми, заявив, що Вашингтон відповість на будь-який напад нищівним і ефективним ударом.

Related

Події у світі 228297011186415462

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item