Україна і Грузія просять світ підтримати їхню цілісність – голови МЗС


Міністри закордонних справ України та Грузії Павло Клімкін і Міхеїл Джанелідзе засудили агресію Російської Федерації проти своїх країн.
Вони закликали міжнародне співтовариство посилити солідарну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і Грузії, повідомляє прес-служба МЗС України.
У зв'язку з 25 річницею поновлення дипломатичних відносин між Україною і Грузією міністри відзначили успіхи у відносинах та обговорили подальший їх розвиток у політичній, військовій, економічній, гуманітарній, правовій та інших сферах.
Клімкін і Джанелідзе підтвердили ключове значення "забезпечення усіма засобами незалежності, державного суверенітету і територіальної цілісності України і Грузії в рамках міжнародно визнаних кордонів".
Вони обговорили питання європейської та євроатлантичної інтеграції, відносини України і Грузії з Євросоюзом і НАТО.
Голови зовнішньополітичних відомств підтвердили зацікавленість у подальшому розвитку торговельно-економічної співпраці та участі у реалізації масштабних міжнародних транспортних та енергетичних проектів на шляху Європа – Кавказ – Азія, у тому числі розбудові "Нового Шовкового шляху".
Клімкін подякував Грузії за гуманітарну допомогу у психологічній реабілітації поранених в АТО українських військовослужбовців та оздоровленні дітей, постраждалих від бойових дій.
Він запросив Джанелідзе відвідати Україну з офіційним візитом.
View image on TwitterView image on Twitter
Міністри закордонних справ України та Грузії підписали Спільну заяву та Робочий план консультацій на 2017-18 р.
За результатами переговорів міністри підписали спільну заяву, робочий план консультацій між МЗС обох держав та провели прес-конференцію.

Клімкін перебуває з дводенним візитом у Грузії.

Related

Політика 328125855222742111

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item