Історики розгадали загадку містичної книги


У селі Пкіін у західній Галілеї, Ізраїль археологи знайшли фрагмент колони римського періоду з написами на івриті.
Ця знахідка підтверджує існування Раббі Шимона Бар-Іохая, якого вважають автором головної книги кабалістичного напрямки іудаїзму "Зоар", повідомляє Jerusalem Post.
Згідно з переказами, саме в селі Пкіін Бар-Иохай знайшов притулок. Рятувався від переслідування римлянами після іудейського повстання Бар-Кохби в 131-135 роках нашої ери. Тут він написав "Зоар". Досі не було ніяких підтверджень, що в цьому поселенні у римські часи існувала юдейська громада.
"Ці написи дуже важливі для наших знань про село Пкіін в римський і візантійський періоди. Ніхто не посперечається з письмовою артефактом: в давнину тут була синагога", - каже інспектор Управління у справах стародавностей Ізраїлю Йоава Лерер.
Археологічні роботи в селі велися з минулого року. Вчені провели консервацію руїн древнього поселення. Скоро їх зможуть побачити туристи.
Ізраїльські школярі розкопали схованки євреїв, які повстали проти римлян приблизно у 1860 років тому в місті Рамат Бейт-Шемеш. Сховок включає в себе баки для води, ритуальні ванни і приховані місця для життя.

Related

Цікаво 4785062893687126

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item