Японські вчені планують пробурити Землю наскрізь і дійти до мантії (фото)


Дослідники сподіваються, що, вивчаючи мантію, вони зможуть розробити більш досконалу систему для прогнозування землетрусів.
Вчені з Японського агентства морських геологічних наук і технологій (JAMSTEC) оголосили на цьому тижні про плани вперше в історії дійти буром до кінця земної кори і досягти мантії. Дослідники говорять, що вони будуть використовувати бурове судно Chikyu для досягнення своєї мети.
Корабель здатний до буріння в три рази глибше, ніж установки, які раніше намагалися і не змогли пробурити земну кору. Дослідники планують поглибити свердло на 2,5 милі нижче поверхні океану і потім просвердлити 3,7 миль земної кори, щоб, нарешті, зібрати зразки мантії.
Дослідники планують почати попереднє дослідження для визначення місць буріння біля берегів Гавайських островів у вересні.
Вчений з JAMSTEC повідомив, що 2030 рік - остання дата початку буріння. Місця, поряд з Коста-Рікою і біля узбережжя Мексики також розглядаються в якості потенційних місць буріння. Дослідники сподіваються, що, вивчаючи мантію, вони зможуть розробити більш досконалу систему для прогнозування землетрусів.
Крім того, вони хочуть краще зрозуміти кордон між земною корою і мантією, а також отримати уявлення про історію нашої планети.
Історія людей, які намагаються дістатися до мантії Землі, налічує понад 50 років. За весь цей час, вченим ніколи не вдавалося пробурити кору наскрізь.

Related

Цікаво 6131314858391341442

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item