Шахраї активно роздають фейкові кредити


В Україні активно розкручують нову злочинну схему видурювання грошей у людей. Їх обдурюють, надаючи кредит в інтернеті. Роблять це від імені неіснуючого банку.
"Інформація про шахрайство надійшла від одного з українських банків. Клієнт зателефонував перевірити залишок на рахунку. Проте при перевірці з'ясувалося, що картка відкрита на інше ім'я. Потерпілий "відкрив" її за допомогою віртуального сервісу на сайті "Морганбанка". В Україні не існує фінустанови з такою назвою. На сайті зазначено, що мова йде про американський банк, що відкриває представництво в Україні. Однак і ця інформація нічим не підтверджується в інтернеті", - розповів директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов сайту ubr.ua
Злочинці створили сайт, який пропонує послугу - швидке отримання кредиту. Насправді ж він змушує людей переказувати гроші зі своєї картки на рахунок шахрая.
Для отримання кредиту потрібно або відкрити віртуальну картку, або відправитися за пластиковою карткою в офіс банку. Він, якщо вірити зазначеній у розділі "Контакти" інформації, розташований у Миколаєві. За вказаною адресою там знаходиться житловий багатоквартирний будинок.
"Киянин вирішив відкрити віртуальну картку. Активацію зробив через "Особистий кабінет" на сайті, отримав номер 516939******6818. Для активації слід було перевести на зазначену картку 250 грн. Крім того, на ту саму картку треба було переказати ще 1600 гривень за обслуговування кредиту. Насправді ж, картка виявилася зареєстрованою на абсолютно іншу людину. Як визначила служба безпеки банку, на неї регулярно йдуть платежі по 250 гривень", - розповів UBR.ua Олександр Карпов.
Використана злочинцями система не нова. Проте вперше надати фальшивий онлайн-кредит пропонують від імені банку, а не невідомої компанії.
Українська поліція та Європол активізували боротьбу із шахрайством у мережі.

Related

Економіка 2699584261888005453

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item