Вчені: Пиво може знімати біль


Дослідження показали, що певний вміст алкоголю в крові (дорівнює приблизно літру пива) втамовує біль краще за деякі знеболюючі препарати і на чверть знижує дискомфортні відчуття.
Вчені довели, що алкоголь підвищує больовий поріг і зменшує інтенсивність болю, повідомляє канал "24".
Вчені провели експеримент: вони залучили чотириста добровольців із хронічним головним болем. Науковці провели 13 порівняльних тестів з вимірювання больового порогу, в яких застосовувалися як алкоголь, так і безалкогольні знеболюючі.
"Дослідження показують, що алкоголь є ефективним анальгетиком, який знижує інтенсивність болю. Це зокрема пояснює зловживання алкоголем у людей, які відчувають постійний біль, незважаючи на його можливі наслідки для здоров'я", – йдеться в дослідженні.
У той же час лікарі застерігають від надмірного захоплення алкоголем як знеболювальним, адже в довгостроковій перспективі алкоголь може нашкодити здоров'ю набагато більше.
Пиво — алкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Третій напій у світі за популярністю після води та чаю. Пиво характеризується специфічною гіркотою та ароматом, що надає йому хміль, а також здатністю до піноутворення. Процес виробництва пива називається броварством або пивоварінням.

Related

Цікаво 4948880010229860601

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item