Скарб золотих монет у піаніно не дістанеться власникам


913 золотих соверенів XIX ст., знайдених у старому піаніно у Великій Британії, не дістануться колишнім власникам інструменту.
20 квітня збіг термін розшуків законних власників знахідки. За британськими законами, монети оголосили національним скарбом, пише Daily Mail.







Мег і Грем Хеммінгси зі Шропшира володіли старовинним піаніно 33 роки. Інструмент придбали для занять своїх чотирьох дітей. Коли діти виросли, подружжя подарувало піаніно місцевій школі.
У вересні минулого року директор школи попросив фахівця Мартіна Бекхауса налаштувати інструмент. Під клавішами майстер виявив цінний скарб – 913 золотих соверенів 1847-1915 рр. Вартість знахідки експерти оцінили в 500 тис. фунтів (понад 17 млн грн).
Оголосили розшуки законного власника скарбу. Знайшлися 40 претендентів. Проте жоден не зміг довести свої права. Відтак скарб оголосили власністю британської корони.
Половину вартості знахідки, 250 тис. фунтів, виплатять 61-річному Бекхаусу. Частку отримає і школа, яка прийняла в дар антикварний інструмент. Старовинні монети виставлять у Британському музеї. Колишні власники піаніно не можуть претендувати на скарб, адже пожертвували свою власність на благодійність.
Власник приватної колекції з Великобританії Нік Мід придбав на eBay списаний танк Т-54 за $35 тис. У паливному баку старого радянського Т-54 виявив 5 золотих зливків. Кожен вагою близько 5 кг. Вартість скарбу оцінюють у 2,3 млн євро.

Related

Цікаво 3788614023494513768

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item