Гройсман назвав дату підняття пенсій


Уряд зможе підвищити пенсії з 1 жовтня, якщо Верховна Рада розгляне проект пенсійної реформи до 15 липня. Таку заяву зробив прем'єр Володимир Гройсман.
"Я переконаний, що при наявності підтримки в українському парламенті 226 голосів, ми можемо до кінця цієї сесії – до 15 липня – проголосувати за основу і в цілому, і з 1 жовтня в країні всім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що за такої підтримки система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян ", – цитує прем'єра прес-служба уряду.
Гройсман також додав, що в цьому році слід змінити ситуацію, коли 80% українців отримують мінімальні пенсії.
Нова пенсійна реформа, за словами глави уряду, дозволить за сім років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 140 млрд грн.
Більшість українських пенсіонерів отримують менше 1500 гривень, при цьому мінімальна пенсія на даний момент – 1247, а максимальна – 58,7 тисячі гривень. У цьому році уряд анонсує підвищення пенсій на 10,1% (у травні та грудні), і масштабне "осучаснення".

Related

Економіка 8428490526912431434

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item