Джонсон назвав Росію "суперзлодієм" у Сирії

Джонсон  запропонував РФ перейти на інший бік конфлікту
Голова МЗС Британії Борис Джонсон запропонував Росії покласти край кризі в Сирії, заявивши, що "у них ще є час, щоб опинитися на правильній стороні конфлікту", а також попередив, що Сполучені Штати можуть знову вдарити по Сирії.
При цьому Джонсон наголосив, що "Росія наразі перебуває в лізі "суперзлодіїв" разом із Хезболлою і президентом Сирії Башаром Асадом, але в неї є шанс все змінити", - пише Джонсон у статті для The Telegraph.
Так, Джонсон заявив, що Асад використовує хімічну зброю, насамперед тому, що вона жахає.
"У цьому сенсі він сам є головним терористом, який викликав таку невгамовну жагу помсти, що через яку він ніколи знову не зможе керувати своїм населенням", — зауважив Джонсон.
"Він буквально і метафорично токсичний, і настав час Росії прокинутися від цього факту. У них ще є час, щоб опинитися на правильній стороні суперечки".
Джонсон також зазначив, що не було жодних сумнівів в тому, що бомба впала з двох сирійських літаків U-22, які "злетіли з авіабази, де зберігається хімічна зброя".
"Британські вчені проаналізували зразки з жертв нападу. Вони дали позитивний результат на зарин або речовину типу зарин", — наголосив Джонсон.
"У Великобританії, США і всіх наших ключових союзників одна думка: ми вважаємо, що це цілком можливо, це був напад Асада на його власний народ, була використана отруйна газова зброя, яка була заборонена майже 100 років тому, а саме Женевським протоколом 1925 року".
Росіяни могли б "приєднатися до коаліції з більш ніж 60 країн світу в боротьбі з "Ісламською Державою", щоб зберегти свої стратегічні інтереси в Сирії, з перспективою більш продуктивних відносин з президентом Трампом і з усвідомленням того, що Захід зрештою допоможе відновити країну", — пише Джонсон.
"Росіяни врятували Асада і вони ж можуть допомогти усунути його — і оголосити стабільне і плюралістичне майбутнє для країни", - додав він.
Глава МЗС Британії також зазначив, що це важливо, що російський народ зрозумів "жахливу природу режиму, який вони підтримують з точки зору, яку вони не можуть не розуміти".
"Вони досі мають незліченні групи повстанців для контролю, і вони опинилися в лізі "суперзлодіїв" разом із Хезболлою і Асадом. Чи це те, чого вони хочуть?" — написав він.
"Наразі, безумовно, момент для них, щоб піти на розумний компроміс", — сказав Джонсон.
При цьому Джонсон не відкинув можливості подальшого британського військового втручання в Сирію, але наголосив, що це малоймовірно.
Нагадаємо, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон скасував візит до Росії через ситуацію в Сирії.
Як повідомлялося, вчора терорист-смертник підірвався у машині біля заправки в районі Рашидин у передмісті Алеппо. Поруч стояли автобуси з евакуйованими жителями захоплених бойовиками шиїтських сіл Фуа і Кефрая (провінція Ідліб). Спочатку повідомлялося про 40 загиблих, але пізніше їх кількість зросла до 100.

Related

Події у світі 1530764809298408558

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item