Маккейн: США не реагують на загостерння ситуації на Балканах

За спостереженнями Маккейна, весь Балканський наразі знаходиться у стані політичної кризи.
США повинні продовжувати підтримувати країни південно-східної Європи у їх прагненні до інтеграції в євроатлантичне співтовариство через такі інститути, як НАТО і Європейський Союз, йдеться у колонці сенатора США Джона Маккейна, опублікованій у The Washington Post.
Так, Маккейн розповідає, що цього місяця йому довелося відвідати сім країн південно-східної Європи і в тому числі побувати на Балканах.
“Відомо, що раніше економічне зростання в більшій частині регіону було недостатнім, щоб надати молодим людям можливість продовжувати життя і реалізовувати задуми в своїх країнах. Зараз політична напруженість знову зростає”, - пише Маккейн.
За його спостереженнями, весь регіон наразі знаходиться у стані політичної кризи.
“Македонія переживає політичну кризу. Опозиційна партія Албанії бойкотує роботу парламенту з лютого. Невизначеність зберігається щодо майбутнього єдиної Боснії і Герцеговини. Останні провокації загострюють напруженість між Косово і Сербією, загрожуючи прогресу в напрямку нормалізації відносин між двома країнами", - відзначає Маккейн.
За його словами, найбільш тривожною є активізація зусиль Росії щодо зміцнення свого згубного впливу в регіоні.
"Найбільш яскравим прикладом цього була підтримана росіянами спроба державного перевороту в Чорногорії в жовтні минулого року", - нагадав Маккейн.
Сенатор наголосив, що на тлі напруженості США практично ніяк не беруть участі у розв'язанні існуючих проблем, і цю ситуацію необхідно виправляти.
"Сполучені Штати повинні зберегти надійну підтримку американських програм, які допомагають зміцнювати верховенство закону і боротися з корупцією, що є основними кроками на шляху до євроатлантичної інтеграції. Ми також повинні закликати ЄС, незважаючи на їхні проблеми, тримати двері відчиненими для країн південно-східної Європи, які все ще сподіваються приєднатися", - зазначив він.

Related

Події у світі 1382974044557587810

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item