Польща попросила США допомгти в тиску на РФ

Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський

Польща звернулася до США з проханням про допомогу в справі про авіакатастрофу під Смоленськом.

Польща сподівається на допомогу США при подачі скарги на Росію до міжнародного суду у справі про смоленську катастрофу. Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський після зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсона, передає РИА Новости.
"У справі про катастрофу під Смоленськом нас цікавить будь-яка допомога. Технічна, допомога в слідстві, також допомога політична у вигляді тиску на Москву", - сказав він. 
Ващиковський зазначив, що Польщу також цікавить юридична допомога, оскільки в планах влади направити до міжнародного суду скаргу в разі відсутності співпраці з російською стороною. 
За словами міністра, держсекретар США обізнаний з претензіями, які Польща висуває Росії в справі про смоленську катастрофу. Варшава сподівається, що Тіллерсон "подивиться свіжим поглядом на ситуацію і зможе допомогти".
Нагадаємо, авіакатастрофа польського урядового літака Ту-154 сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули всі 96 осіб, які перебували на борту, зокрема президент Польщі Лех Качинський.

Related

Події у світі 5645246383683404119

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item