У Будапешті протестують проти уряду Орбана

Протести в Будапешті

Угорські ЗМІ вже встигли охрестити акцію як "найдотепніша демонстрація Угорщини".

В угорській столиці Будапешті тривають масові акції протесту проти політики прем'єр-міністра країни Віктора Орбана, люди вийшли на вулиці міста з метою в жартівливий спосіб висловити свою незгоду з діями уряду, передає DW.
На мітингу угорці "вимагають" від уряду подальших обмежень свобод. Демонстранти несуть плакати і викрикують гасла на кшталт "Геть пресу!", "Геть освіту!", "Даєш більше демагогії!"
Крім того, вони вимагають від уряду прямого залізничного сполучення з Москвою і Пхеньяном.
Угорські ЗМІ вже встигли охрестити ці виступи як "найдотепніша демонстрація Угорщини". Ініціатор такого роду протести виступила кумедна партія "Двохвоста собака" (MKKP).
Керівник цієї політсили оголосив, що участь в демонстраціях взяли "щонайменше 30 мільйонів" людей, коли, за приблизними підрахунками, число учасників не перевищувало три тисячі.
Повідомляється, що, незважаючи на сатиричний характер акції протесту, багато учасників хвилює все більший наступ на права і свободи, який проводить уряд Орбана. Так само мітингувальники критикують близькість угорського прем'єра до російського президента Володимира Путіна.
Нагадаємо, на початку квітня парламент Угорщини прийняв законопроект, який змінює умови функціонування зарубіжних вишів у країні. Зокрема, зміни передбачають заборону закордонним навчальним закладам видавати угорські дипломи без відповідної міжурядової угоди, а також унеможливлюють роботу ВНЗ, в яких немає відділення у своїй країні.

Related

Події у світі 6553602218339637038

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item