Почали збирати рідкісні гриби


Біля селища Піщанка на Вінниччині збирають рідкісні гриби – сморжі.



"Знала, що саме у цей період є сморжі, але давно їх не збирала. Це дуже дорогий делікатес у вишуканих ресторанах. Бо сам по собі гриб ранній. Весняний. Росте тиждень, максимум до двох. Своїми смаковими характеристиками нагадує м'ясо курчати.
Вдалося назбирати невеличке відро — біля двох кілограмів. Чоловік дивився передачу про ці гриби. Вони дуже дорогі. Ще колись коштували по 500 гривень за кілограм. Ми їх звичайно не продавали. Зварили, потім обсмажили з цибулею. Вийшла літрова баночка. Будемо смакувати", - розповіла "Вінниця.info" мешканка Вінниці Наталя Васильківська.
У стравах з грибами, важливо не тільки правильно їх вибрати, а й достатньо вимочити та прокип'ятити. Краще проварити довше, ніж хоча б трохи менше.
"Не можна їсти такі, що довго пролежали без обробки. Зберігають зірвані гриби не довше доби при температурі до плюс 10 градусів. Головне — не класти в поліетиленові пакетики, — каже столичний гастроентеролог Марина Пишнюк. — Туди не проходить повітря і не випаровується волога. Через це утворюються шкідливі речовини".

Related

Цікаво 7270682106477836909

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item