Почали збирати рідкісні гриби


Біля селища Піщанка на Вінниччині збирають рідкісні гриби – сморжі.



"Знала, що саме у цей період є сморжі, але давно їх не збирала. Це дуже дорогий делікатес у вишуканих ресторанах. Бо сам по собі гриб ранній. Весняний. Росте тиждень, максимум до двох. Своїми смаковими характеристиками нагадує м'ясо курчати.
Вдалося назбирати невеличке відро — біля двох кілограмів. Чоловік дивився передачу про ці гриби. Вони дуже дорогі. Ще колись коштували по 500 гривень за кілограм. Ми їх звичайно не продавали. Зварили, потім обсмажили з цибулею. Вийшла літрова баночка. Будемо смакувати", - розповіла "Вінниця.info" мешканка Вінниці Наталя Васильківська.
У стравах з грибами, важливо не тільки правильно їх вибрати, а й достатньо вимочити та прокип'ятити. Краще проварити довше, ніж хоча б трохи менше.
"Не можна їсти такі, що довго пролежали без обробки. Зберігають зірвані гриби не довше доби при температурі до плюс 10 градусів. Головне — не класти в поліетиленові пакетики, — каже столичний гастроентеролог Марина Пишнюк. — Туди не проходить повітря і не випаровується волога. Через це утворюються шкідливі речовини".

Related

Цікаво 7270682106477836909

Дописати коментар

Follow Us

Translate

Hot in week

Recent

Comments

Український кіно клуб

Народ проти-політичне ток-шоу

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Google+ Followers

Варто подивитись

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Facebook

Кількість переглядів

Яндекс.Метрика
item