"Відверта провокація": МЗС України відреагувало на зруйнування пам’ятника бійцям УПА у Польщі

МЗС України назвало провокацією зруйнування пам’ятника бійцям УПА у Польщі
Міністерство закордонних справ України висловило обурення зруйнуванням українського пам'ятника в селі Грушовичі поблизу Перемишля в Польщі.
Відповідна заява опублікована на сайті українського МЗС.
"Це відверта провокація в переддень вшанування 70-х роковин злочинної акції Вісла - очевидно з метою відвернення уваги від цієї сумнозвісної дати", - йдеться в повідомленні.
Також зазначається, що українська сторона має намір звернутися до Польщі за офіційними роз'ясненнями і узгодити подальші кроки стосовно легалізації усіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам'яті з 1994 р.
"Вже домовлено про проведення найближчими днями у Варшаві двосторонніх консультацій за участю керівництва  Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, яка відповідальна за реалізацію вищезгаданої угоди", - наголосили в МЗС України.
Раніше повідомлялося, що активісти та представники польських націоналістичних організацій розібрали надгробний пам'ятник воїнам УПА на кладовищі села Грушовичи поблизу Перемишля.

Related

Суспільство 2895663345854533261

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item