Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі: онлайн

Віряни всього світу чекають сходження Благодатного вогню

У Велику Суботу, 15 квітня, у храмі Гробу Господнього зійде Благодатний вогонь.

Десятки тисяч християн з усього світу вже зібралися на вулицях Старого Єрусалима в очікуванні Благодатного вогню, який щорічно спалахує напередодні православного Великодня в каплиці над Гробом Господнім у єрусалимському храмі Воскресіння Христового.
Паломники приходять у Старе місто із самого раннього ранку. Основна частина вірян проходить через Яффські ворота.

Онлайн-трансляцію із храму Гробу Господнього в Єрусалимі, де в суботу зійде Благодатний вогонь, можна дивитися на тут.


Благодатний вогонь є у храмі Гробу Господнього вже не перше тисячоліття. Серед охочих побачити диво завжди багато інославних християн, мусульман, атеїстів, за церемонією стежить єврейська поліція. У храмі вміщається до 10 тисяч осіб.


Храм Гробу Господнього - це архітектурний комплекс, що включає Голгофу з місцем Розп'яття Ісуса Христа, ротонду - архітектурну споруду з величезним куполом, під яким розташована Кувуклія (царська опочивальня) - каплиця, що знаходиться безпосередньо над печерою, де було поховано тіло Ісуса.

Найбільш ранні згадки про сходження Благодатного вогню на Гроб Господній у Єрусалимі напередодні Воскресіння Христова зустрічаються у святих отців Григорія Нісського, Євсевія і Сільвії Аквитанської і датуються четвертим століттям.

За свідченням апостолів і святих отців, Божественне світло освітило Гроб Господній незабаром після Воскресіння Христа; першим свідком дива став апостол Петро.

У наш час сходження Благодатного вогню відбувається у Велику суботу зазвичай між 13 і 15 годинами єрусалимського часу, який збігається з київським.

Страсна п'ятниця - найскорботніший день у християн. У цей день у Єрусалимі проходить хресний хід по знаменитій дорозі Via Dolorosa - це той шлях, який пройшов Ісус Христос на Голгофу.

Related

Гаряча новина 1203952229568828667

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item