У ЄС побачили можливість скасувати Brexit

Антоніо Таяні: якщо завтра новий уряд Великої Британії вирішить змінити свою позицію щодо Brexit, країни ЄС це підтримають
Глава Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що Brexit можна буде скасувати в разі зміни уряду після дострокових виборів у Великій Британії 8 червня.
Зокрема, про це Таяні заявив після зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.
"Якщо Велика Британія після виборів захоче відкликати (заявку про вихід зі складу ЄС – Ред.), то процедура дуже ясна, всі країни були б тільки "за". Я особисто був би дуже радий", - цитує його слова The Guardian.
Таким чином, Таяні поставив під сумнів твердження офіційного Лондона про те, що після початку процедури Brexit "немає шляху назад". На думку голови Європарламенту, політичного рішення про скасування Brexit з боку ЄС і Великої Британії було б цілком достатньо.
18 квітня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про дострокові парламентські вибори, які відбудуться 8 червня. 
За словами Мей, уряд має ефективний план переговорів про умови виходу Великої Британії зі складу Європейського союзу, і йому потрібна політична єдність в Лондоні.
Для проведення позачергового голосування прем'єру потрібна згода парламенту. Уже відомо, що лейбористи готові підтримати дострокові вибори.
Згідно з попередніми даними, правляча Консервативна партія має всі шанси покращити свої позиції у британському парламенті, а опозиційні лейбористи - навпаки, втрачають підтримку виборців.
23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню Великої Британії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% виборців, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.
У процесі виходу з ЄС для британців створюється низка внутрішньополітичних ризиків, зокрема поява додаткового козиря в руках шотландських націоналістів, які  наполягають на проведенні нового референдуму про незалежність Шотландії.
Велика Британія почала офіційну процедуру виходу зі складу ЄС, відповідно до статті 50 Лісабонського договору, 29 березня 2017 року.

Related

Події у світі 5242144326181884261

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item