У США почали випробування новітнього авіаносця Gerald R. Ford

USS Gerald R. Ford
Ядерний авіаносець USS Gerald R. Ford розпочав випробування на морі.
Gerald R. Ford, перший корабель у своєму класі, обіцяє флоту США нові можливості для розміщення потужного зброї, такої як лазери і електромагнітні гармати, пише Business Insider.
"Це перший новий розроблений авіаносець за останні 40 років. В ньому є безліч нових, вдосконалених систем, які не існують ніде в світі", - підкреслив секретар ВМФ Шон Стаклі.
Корабель оснащений електромагнітною катапультою EMALS на основі лінійного електродвигуна. Вона дозволяє розганяти бойові літаки більш плавно і уникати занадто сильних навантажень на конструкцію літального апарату. Два нових ядерних реактора, розроблених для авіаносця, здатні виробляти на 25 % більше електроенергії, ніж енергоустановка авіаносця попереднього покоління.
Перед екіпажем нового корабля виступив президент США Дональд Трамп, який заявив, що авіаносець "являє собою майбутнє американської морської авіації" і стане чудовим доповненням для військово-морського флоту.
Додамо, що корабель названий на честь 38-го президента США Джеральда Р. Форда, який служив у ВМС під час Другої світової війни на борту легкого авіаносця Монтерей, на Тихоокеанському театрі військових дій.
Наступний авіаносець з цієї серії Джон Ф. Кеннеді планується завершити до 2020 року, будівництво третього корабля Форд-класу - USS Enterprise почнеться в 2018 році.
Раніше повідомлялося, що ВМС США почали випробування новітнього есмінця з ракетним озброєнням USS Zumwalt, який при водотоннажності 15 000 тонн є найбільшим есмінцем флоту США, його вартість становить $4,3 млрд.
Нагадаємо, засновник Stratfor Джордж Фрідман розповів виданню Business Insider про роль морської могутності в історії і про те, що основа сили США - це контроль над морським простором.

Related

Події у світі 1390485318670812501

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item