Google припинила спір з Яндексом і ФАС Росії


Арбітражний суд Московського округу затвердив мирову угоду між Федеральною антимонопольною службою Російської Федерації (ФАС РФ) і компанією Google в рамках розгляду про порушення на ринку мобільних додатків.

Про це заявив заступник голови ФАС Олексій Доценко, повідомляє Інтерфакс.
Відповідно до умов мирової, Google виконає припис відомства і "відв'яже" магазин додатків Google Play від інших сервісів корпорації, в тому числі пошуку.
Таким чином, Google відмовиться від ексклюзивної передустановки своїх додатків на мобільних пристроях Android і не буде обмежувати установки додатків третіх сторін, зокрема, на перший екран пристрою. Крім того, найближчим часом Google приведе всі свої контракти з вендорами на Росії у відповідність з умовами мирової угоди.
Як зазначається, угода поширюється на пристрої, призначені для продажу в Росії, вона діє 6 років 9 місяців. У рамках мирової угоди Google погодився виконати розпорядження ФАС і виплатити штраф у розмірі 438 млн рублів, призначений регулятором раніше.
Нагадаємо, конфлікт корпорації і ФАС триває з лютого 2015 року, коли Яндекс подав скаргу на американську компанію. Пізніше служба визнала Google винною в порушенні закону про конкуренцію і наказала компанії відв'язати магазин додатків Google Play від інших сервісів, в тому числі пошуку. При цьому Google повинна була виключити з угод з вендорами обмеження на установку додатків і сервісів сторонніх розробників.

Related

Бізнес 5086140776898963611

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item