У Києві вперше підключили Wi-Fi


26 квітня 2006 року вперше у столиці запрацював Wi-Fi.
Беспровідний доступ до Інтернету ввів в комерційну експлуатацію оператор мобільного зв'язку компанія UMC. Вартість послуги складала 7,5 грн за 5 Мб інформації. Технологія працювала в діапазоні 2,4 Ггц і дозволяла передавати дані зі швидкістю від 11 до 100 Мбіт/с.

Запуск швидкісного безкоштовного інтернету у київському метро відбувся у вересні 2015-го на 3 центральних станціях - Олімпійська, Площа Льва Толстого та Майдан Незалежності. У 2016-му до них приєднали Хрещатик, Театральну, Золоті Ворота, Кловську, Палац спорту, Лук'янівську, Університет, Арсенальну, Дніпро. Wi-Fi працює у тестовому режимі. До кінця 2017 року планують оснастити бездротовим Інтернетом усе столичне метро.
Через деякий час, після запуску Wi-Fi у метро, кияни почали нарікати на якість інтернет-зв'язку.
"Останні пару днів у рекламному блоці стоїть 5-хвилинне відео про покупку товарів в магазині. Відео не можна НЕ клікнути, пропустити чи підключитися до мережі, поки воно не закінчиться. 5 хвилин! Це як раз той час, за який я підіймаюся на ескалаторах нагору на Золотих воротах. Додайте до цього час для підключитися, зайти в браузер, почекати перший банер. Поки я все це роблю, мені той Інтернет уже ні до чого. Працює він тільки на станціях, нема, навіть, на ескалаторі", - обурився на форумі Олександр Письменчук 18 травня 2016.
Розвиток Інтеренту 3G, що не прив'язаний до певного місця, посунув популярність Wi-Fi у киян.
У 2017 обладнали безкоштовним Wi-Fi столичні тролейбуси. Спеціально для проекту відібрали одні з найдовших маршрутів Київпастрансу в центральній частині міста, Святошинському, Шевченківському та Подільському районах за маршрутами №№ 5, 6, 18, 25, 28, 33, 35, 41. Безкоштовно підключитися до мережі можна з будь-якої точки салону. Тролейбуси, обладнані Wi-Fi, відзначені спеціальними наклейками "Free Wi-Fi".
Безкоштовний Інтернет працює і в сучасних трамваях PESA та Електрон, які курсують по Борщагівській лінії швидкісного трамваю.
У США у віці 85 років помер вчений Роберт Тейлор. Він зіграв ключову роль у створенні інтернета і сучасних комп'ютерів.

Related

Події в Україні 877616027366699225

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item