СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом відеозйомки журналістами ZIK біля військового об'єкту

Журналісти назвали звинувачення "надуманим приводом"
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом зйомок журналістами телеканалу ZIK біля військового об'єкта в Рівненській області для свого проекту Стежками війни.
Як повідомили у СБУ, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення правопорушення по 1 ч. ст. 14 (підготовка до злочину) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу.
"Чоловік помітив в контрольованій зоні поблизу військової частини групу невідомих осіб з технічними засобами для зйомок і квадрокоптером. Громадянин, проявивши пильність, повідомив про факт командира частини. Протидиверсійний військовий підрозділ оперативно прибув на місце, затримав невідомих і викликав співробітників Служби безпеки України та Нацполіції. Співробітникам спецслужби затримані назвалися як журналісти проекту Стежками війни телеканалу ZIK", - розповіли у відомстві.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівненській області поблизу селища Оржів було затримано знімальну групу телеканалу ZIK, представники якої, за заявою Міноборони, намагалися зняти з безпілотника "особливо важливий стратегічний об'єкт".
У свою чергу представники телеканалу назвали звинувачення відомства "надуманим приводом" і зазначили, що їх співробітники перебували там з редакційним завданням.

Related

Гаряча новина 8438908683685849311

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item