11 кращих міст України за версією CNN

Україна є батьківщиною безлічі прекрасних місць, облюбованих туристами. Яскраві міста, стародавні замки, приголомшлива сільська місцевість, різноманітність ландшафтів і привітне ставлення допомагають зробити країну особливою, незалежно від її проблем. Відсутність масового туризму надає Україні чарівність і справжність.
Про це пише CNN і дає список українських міст, які змусять закохатися в Україну.
Автор: 112.ua
Львів
ЛЬВІВ
Будучи культурною столицею України, Львів має саму західну архітектуру всіх міст країни.
Він може похвалитися чудовим старим містом, що охороняється ЮНЕСКО і славиться красивими вузькими вуличками, прекрасними церквами, цікавими музеями і чарівною атмосферою.
Це затишне і гостинне місто пропонує широкий вибір тематичних ресторанів, прохолодних барів і відмінне нічне життя.
Незалежно від сезону, він популярний серед українців, які приїжджають сюди на вихідні, щоб відчути атмосферу старого міста.
Львів славиться своїми кнайпами - місцевими пабами, в яких подають напої та продукти харчування. Одним з найбільш цікавих є "Гасова Лампа" - музей-ресторан з однією з найбільших колекцій газових ламп в Європі.
В якості одноденної поїздки зі Львова туристи можуть відвідати місця Золотої підкови: туристичної стежки навколо найвідоміших замків регіону - Олеський, Золочівський та Підгорецький.
Автор: 112.ua
Чернівці
Чернівці
ЧЕРНІВЦІ
Прозвані Маленьким Віднем через багату австро-угорську архітектурну спадщину, Чернівці - одна з перлин Західної України.
Тут під захистом ЮНЕСКО знаходиться приголомшлива будівля Чернівецького університету, місця для романтичних прогулянок і чарівні кафе у віденському стилі.
Любителі архітектури в стилі модерн можуть досліджувати елегантні фрески і красиві інтер'єри в Чернівцях.
Повне історії мультикультуралізму і постійно мінливої юрисдикції, це місто є одним з найцікавіших місць в країні.
Одне з кращих кафе в місті - чарівна Чашка на вул. Степана Бандери.
Автор: 112.ua
Умань
Умань
СОФІЇВСЬКИЙ ПАРК В УМАНІ
Один з найяскравіших прикладів європейського садово-паркового мистецтва, що відноситься до початку XIX століття, - унікальний природний атракціон України.
Він був заснований польським меценатом Станіславом Потоцьким як подарунок на день народження його дружини Софії.
Великий парк є домом для водоспадів, озер, статуй, фонтанів, античних гротів і штучних руїн, а також є ідеальним місцем для насолоди в розслаблюючій прогулянці в оточенні природної краси.
Ще один мальовничий приклад ландшафтного дизайну 18-го століття парк "Олександрія" у Білій Церкві, невеликому містечку під Києвом.
Автор: 112.ua
Київ
Київ
КИЇВ
Золоті куполи чудових церков, довга і багата історія, еклектична архітектура і безперервне міське життя роблять Київ привабливим місцем для всіх мандрівників, які відвідують Україну.
Київ - одне з найвідоміших міст у Східній Європі. Його визначні пам'ятки включають в себе два об'єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: Києво-Печерську Лавру (печерний монастир) і Софійський собор.
Є також Андріївський узвіз - крута історична вулиця, вимощена камінням, і вражаючий Будинок з химерами в стилі модерн.
Тут є хороша місцева автентична вулична закуска - це перепічка - смажена булочка з ковбасою всередині. Її подають з вікна на вул. Богдана Хмельницького, яке легко впізнати по довгій черзі.
Музей народної архітектури та етнографії в Пироговому, на південь від Києва, є одним з найбільших музеїв під відкритим небом у Європі.
Автор: 112.ua
Мукачеве
Мукачеве
МУКАЧЕВЕ
Це чарівне маленьке містечко в західній частині Закарпаття має компактне старе місто, повне австро-угорської архітектури, з вражаючим замком, що підноситься на сусідньому пагорбі.
Колись одна з найважливіших фортець в королівстві Угорщина, замок Паланок в даний час є родзинкою українського туризму.
Мукачеве також є прекрасною відправною точкою для вивчення природних чудес Карпатських гір, включаючи озеро Синевир та мальовничий водоспад Шипіт.
Десерт з кавою в Кондитерському домі Бондаренка чудово завершить будь-яку подорож по Мукачевому.
Автор: 112.ua
Переяслав-Хмельницький
Переяслав-Хмельницький
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
Часто згадується як Місто музеїв, лежить приблизно в 50 милях на північний захід від Києва, є місцем не менш ніж 24 локацій, де знаходиться безліч артефактів.
Серед них Музей хліба, Музей рушника (традиційна українська ритуальна тканина), Музей космосу і Музей української національної сукні.
Але найбільш вражаючим з них є великий музей народної архітектури та сільського життя під відкритим небом, де експонуються унікальні об'єкти з найдавніших часів до початку 20-го століття.
На могутній річці Дніпро, яка розділяє схід і захід України, розташувалося маленьке місто Канів.
Тут можна знайти Національний заповідник Шевченка, присвячений одному з найвидатніших українських письменників Тарасу Шевченку. З пагорбів заповідника відкривається захоплюючий дух вид на річку.
Автор: 112.ua
Харків
Харків
ХАРКІВ
Харків, колишня столиця України, а тепер друге за величиною місто - це місце скупчення студентів, процвітаючих ресторанів і барів.
Є достатньо музеїв та інших культурних установ, які роблять Харків цікавим східно-українським містом.
Площа Свободи - одна з найбільших площ у Європі, а будинок "Держпрому" - один з найвідоміших прикладів конструктивістської архітектури. Збудований в 1928 році, він був самою просторою єдиною структурою в світі того часу.
Один з найкрутіших барів у Харкові – "Старий Хем". З химерним дизайном, натхненним Хемінгуеєм, чудовими напоями і загальною доступністю, це одне з кращих місць в місті.
Автор: 112.ua
Чернігів
Чернігів
ЧЕРНІГІВ
Чернігів - одне з найдавніших міст України, колись процвітаючий і важливий центр середньовічної Київської Русі, першої східнослов'янської держави.
Тут є унікальні зразки середньовічної слов'янської церковної архітектури і одна з найстаріших церков в Україні - Преображенський собор, який був побудований в 11 столітті і містить чудові фрески і старовинні інтер'єри.
Чернігів – це найважливіший місто в східно-європейському історичному періоді до монгольської навали.
Одне з найкращих місць, де можна скуштувати вареники (традиційні українські пельмені) - ресторан "Варенична" на пр. Миру.
Поїздка в палац 18-го століття в Качанівку – це популярна екскурсія з Чернігова або Києва. Це чудовий неокласичний особняк, оточений добре збереженими садами з озером і штучними античними руїнами.
Автор: 112.ua
Одеса
Одеса
ОДЕСА
Це один з найбільших морських портів і торгових центрів України з гарним історичним районом. В Одесі є багато скарбів, які чекають свого відкриття.
Центральна частина міста сповнена пам'яток, в той час як любителі архітектури можуть милуватися чудовими палацами і унікальним поєднанням стилів будівництва.
Для любителів моря Одеса пропонує кілометри чорноморських пляжів та безліч розваг як вдень, так і вночі.
Один з кращих ресторанів Одеси – "Бернардацці", розташований у будівлі Одеської філармонії.
В Одесі також знаходиться одна з найкрасивіших театральних будівель Європи - Одеський театр опери та балету, збудований у XIX столітті австрійською архітектурною майстернею "Фелльнер і Хельмер".
Автор: 112.ua
Ужгород
Ужгород
УЖГОРОД
Це маленьке місто прямо на кордоні зі Словаччиною належав п'яти різним країнам за останні 100 років.
Його історичну приналежність видно по всьому центральному району Ужгорода, де ви знайдете чеські функціоналістські будівлі, що стоять поряд з класичними угорськими особняками, чи православні, католицькі і греко-католицькі церкви в безпосередній близькості.
Ужгород - жвавий центр Закарпатської області та ворота в Карпатські гори. Сюди легко потрапити з великих центрально-європейських міст.
Кращий музей в регіоні – музей народної архітектури і побуту на вул. Капітульна. Тут можна побачити унікальний дерев'яний Михайлівський храм 16 століття та інші чудові зразки місцевої архітектури.
Кращі десерти в місті можна знайти в кондитерському домі "Valentin & Valentina Shtefanyo" на вул. Духновича.
Автор: 112.ua
Кам'янець-Подільський
Кам'янець-Подільський
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ
Любителям вражаючих видів і затишної атмосфери старого міста варто обов'язково відвідати Кам'янець-Подільський.
Це маленьке місто в західній частині країни має одну з найбільш захоплюючих фортець у Східній Європі. Вона велично стоїть на острові, оточеному каньйоном і річкою Смотрич. Крім замку Кам'янець-Подільський славиться фестивалем повітряних куль, який зазвичай проводиться в кінці весни.
Ще один чудовий замок можна знайти в прилеглому місті Хотин. Фортеця Хотин вважається одним із самих мальовничих і відвідуваних замків України.
Це місце для зйомок багатьох радянських та українських історичних фільмів через його справжню атмосферу і величні погляди.

Related

Цікаво 6909209718833032798

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item