Тисяча правоохоронців і 454 обшуки: Що потрібно знати про наймасштабнішу антикорупційну операцію в Україні

Затримання одного з підозрюваних
Українські правоохоронці провели безпрецедентну за масштабами антикорупційну операцію щодо податківців. НВ розповідає всі головні подробиці про це.
Грандіозний масштаб операції
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос і глава МВС Арсен Аваков вдень в середу, 24 травня, провели брифінг в аеропорту Київ і розповіли, що в цей час понад 1700 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей України, вже затримано 23 високопоставлені особи. Це найбільша антикорупційна операція, яка проходила коли-небудь в масштабах країни.





В чому суть справи
Операція проходила щодо колишніх керівників обласних управлінь Міністерства доходів і зборів. Їх звинуватили у причетності до організації функціонування т.зв. податкових майданчиків, пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України Олександром Клименком. У результаті незаконних дій держава недоотримала 97 млрд грн.
Кого затримали
У рамках операції затримано екс-главу управління Міністерства доходів і зборів у Дніпропетровській області Сергія Шинкаренка; начальника податкової служби в Луганській області та колишнього губернатора області Олександра Антіпова, голову податкової адміністрації Криму Цвіркуна; начальників податкових підрозділів Святошинського, Дарницького, Печерського, Подільського, Шевченківського районів Києва; заступника голови податкової у Полтавській області; начальника та заступника начальника Міндоходів Харківській області, начальника податкової інспекції Полтави, а також чиновників податкової служби Дніпра, Одеси, Луганська та інших міст.
Водночас кільком керівникам фіскальних органів вдалося втекти.
$3,8 млн "просто в сумці"
Під час обшуку у одного з керівників Луганської податкової адміністрації Олександра Антипова правоохоронці виявили $3,8 млн. Вони були у нього просто в сумці при собі.
На вертольотах до Києва
Підозрюваних потрібно було доставити в Київ, щоб у Печерському суді їм обрати запобіжний захід. Для цього їх вирішили переправляти на вертольотах в аеропорт Київ.



Related

Події в Україні 8063346329092646541

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item