5 оригінальних десертів з полуницею

В сезон полуниці можна експериментувати з десертами. Вони привертають до себе увагу яскравим кольором та незвичайним ароматом. У цій підбірці рецептів з полуниці, де кожен для себе знайде підходящий рецепт.
Полуничний чізкейк
Автор: ivona.bigmir.net
Інгредієнти:
печиво 300 г
вершкове масло 150 г
вершковий сир 600 г
білий шоколад 100 г
цукрова пудра 150 г
ванільний екстракт 1 ч.л.
желатин 35 г
свіжа полуниця 400 г
Приготування:
Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180 градусах протягом 5-7 хвилин.
Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і 100 г цукрової пудри до рівномірної гладкою текстури. Шоколад розтопити на водяній бані і додати до сирної маси.
20 г желатину залити 1/4 склянки води кімнатної температури, дати йому набрякнути протягом 5 хвилин. Після цього додати желатин до сирно-шоколадній масі і ретельно перемішати. Вилити отриману суміш поверх основи чізкейку. Прибрати в морозилку на 1,5 - 2 години.
Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього пюрировать полуницю в блендері, додати 50 г цукрової пудри і ретельно перемішати. 15 г желатину залити невеликою кількістю води і дати набрякнути протягом 5 хвилин, після чого додати його до полуниці і перемішати.
Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.
Полуничний щербет
Автор: gastronom.ru
Інгредієнти:
полуниця 500 г
апельсиновий сік 60 мл
цукор 100 г
Приготування:
В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.
У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати, прикрасивши листочком м'яти.
Пастила
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Полуниця - 500 Грам
Лимон - 1 Штука
Цукор - За смаком
Оливкова олія - ​​1 ч л
Приготування:
Вимити ягоди і нарізати невеликими шматками. Покласти в сотейник. Щоб відтінити смак, додати сік лимона. Поставитина вогонь і тушкувати, поки ягоди не стануть м'якими.
Форму застелити харчовою плівкою і змастити оливковою олією. Покласти ягоди в блендер і подрібнитиь. За смаком додатие цукор. Пекти при низькій температурі кілька годин, поки вона не підсохне.
Полуничне парфе
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Цукор - 270 г
Вода - 175 мл
Імбир - 20 г
Ревінь - 200 г
Листок желатину - 9 шт
Йогурт - 250 мл
Вершки - 250 мл
Полуниця - 250 г
Лікер - 100 мл
Паличка ванілі - 1 шт
Приготування:
Очистити імбир і відправити його в каструлю. Додати цукор, воду і відправити на вогонь. Желатин тим часом залити холодною водою. Коли цукор розчиниться, додати в каструлю ревінь і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Після зняти з вогню, процідити через сито і дати трохи охолонути. Влити розчинений желатин і як слід перемішати все.
Розлити по келихах і відправити в холодильник. Для більш естетичного вигляду можна келихи поставити з невеликим нахилом.
Для другого шару змішати вершки, цукор, ваніль. Поставити на вогонь і прогріти, щоб цукор розчинився. Після охолодження додати йогурт і збити до однорідності. Додати розчинений у воді желатин, перемішати. Можна розливати по келихах і знову відправляти в холодильник мінімум на 2 години.
Полуницю вимити, обсушити і нарізати. Розмочити желатин. З'єднати цукор, лікер, близько склянки води. Прогріти до розчинення цукру і зняти з вогню. Влити желатин і як слід перемішати. Дістати келихи з холодильника. Викласти подрібнені ягоди і залити приготовленим желе. Охолоджувати полуничне парфе в домашніх умовах ще мінімум 2-3 години до повного застигання.
Перед подачею можна прикрасити десерт збитими вершками, свіжими ягодами або іншими добавками за смаком.
Фарширована полуниця
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Полуниця свіжа - 10 шт
Сир рикотта - 100 г
Пудра цукрова - 2 ст. л
Мигдаль мелений - 1-2 ст. л
Ванілін - 0,5 ч л
Сметана - 1 ст. л
Листя м'яти - 3-5 шт
Приготування:
Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.
У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.

Related

Смачно 1388083743313539644

Дописати коментар

Follow Us

Translate

Hot in week

Recent

Comments

Український кіно клуб

Народ проти-політичне ток-шоу

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Google+ Followers

Варто подивитись

Виберіть бажане відео, натиснувши "PLAYLIST" у лівому кутку цього програвача.

Facebook

Кількість переглядів

Яндекс.Метрика
item