5 оригінальних десертів з полуницею

В сезон полуниці можна експериментувати з десертами. Вони привертають до себе увагу яскравим кольором та незвичайним ароматом. У цій підбірці рецептів з полуниці, де кожен для себе знайде підходящий рецепт.
Полуничний чізкейк
Автор: ivona.bigmir.net
Інгредієнти:
печиво 300 г
вершкове масло 150 г
вершковий сир 600 г
білий шоколад 100 г
цукрова пудра 150 г
ванільний екстракт 1 ч.л.
желатин 35 г
свіжа полуниця 400 г
Приготування:
Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180 градусах протягом 5-7 хвилин.
Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і 100 г цукрової пудри до рівномірної гладкою текстури. Шоколад розтопити на водяній бані і додати до сирної маси.
20 г желатину залити 1/4 склянки води кімнатної температури, дати йому набрякнути протягом 5 хвилин. Після цього додати желатин до сирно-шоколадній масі і ретельно перемішати. Вилити отриману суміш поверх основи чізкейку. Прибрати в морозилку на 1,5 - 2 години.
Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього пюрировать полуницю в блендері, додати 50 г цукрової пудри і ретельно перемішати. 15 г желатину залити невеликою кількістю води і дати набрякнути протягом 5 хвилин, після чого додати його до полуниці і перемішати.
Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.
Полуничний щербет
Автор: gastronom.ru
Інгредієнти:
полуниця 500 г
апельсиновий сік 60 мл
цукор 100 г
Приготування:
В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.
У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати, прикрасивши листочком м'яти.
Пастила
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Полуниця - 500 Грам
Лимон - 1 Штука
Цукор - За смаком
Оливкова олія - ​​1 ч л
Приготування:
Вимити ягоди і нарізати невеликими шматками. Покласти в сотейник. Щоб відтінити смак, додати сік лимона. Поставитина вогонь і тушкувати, поки ягоди не стануть м'якими.
Форму застелити харчовою плівкою і змастити оливковою олією. Покласти ягоди в блендер і подрібнитиь. За смаком додатие цукор. Пекти при низькій температурі кілька годин, поки вона не підсохне.
Полуничне парфе
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Цукор - 270 г
Вода - 175 мл
Імбир - 20 г
Ревінь - 200 г
Листок желатину - 9 шт
Йогурт - 250 мл
Вершки - 250 мл
Полуниця - 250 г
Лікер - 100 мл
Паличка ванілі - 1 шт
Приготування:
Очистити імбир і відправити його в каструлю. Додати цукор, воду і відправити на вогонь. Желатин тим часом залити холодною водою. Коли цукор розчиниться, додати в каструлю ревінь і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Після зняти з вогню, процідити через сито і дати трохи охолонути. Влити розчинений желатин і як слід перемішати все.
Розлити по келихах і відправити в холодильник. Для більш естетичного вигляду можна келихи поставити з невеликим нахилом.
Для другого шару змішати вершки, цукор, ваніль. Поставити на вогонь і прогріти, щоб цукор розчинився. Після охолодження додати йогурт і збити до однорідності. Додати розчинений у воді желатин, перемішати. Можна розливати по келихах і знову відправляти в холодильник мінімум на 2 години.
Полуницю вимити, обсушити і нарізати. Розмочити желатин. З'єднати цукор, лікер, близько склянки води. Прогріти до розчинення цукру і зняти з вогню. Влити желатин і як слід перемішати. Дістати келихи з холодильника. Викласти подрібнені ягоди і залити приготовленим желе. Охолоджувати полуничне парфе в домашніх умовах ще мінімум 2-3 години до повного застигання.
Перед подачею можна прикрасити десерт збитими вершками, свіжими ягодами або іншими добавками за смаком.
Фарширована полуниця
Автор: povar.ru
Інгредієнти:
Полуниця свіжа - 10 шт
Сир рикотта - 100 г
Пудра цукрова - 2 ст. л
Мигдаль мелений - 1-2 ст. л
Ванілін - 0,5 ч л
Сметана - 1 ст. л
Листя м'яти - 3-5 шт
Приготування:
Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.
У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.

Related

Смачно 1388083743313539644

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item