"Треба виконувати домовленості" - Меркель різко відповіла Путіну

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні зустрілися в Сочі і дали спільну прес-конференцію.

Що сказав Путін


Про трагедію в Одесі 2 травня 2014 року
"Українські націоналісти загнали беззахисних громадян у Будинок профспілок і спалили їх".
Про відносини Росія з іншими країнами
"Ми ніколи не втручаємося в політичне життя інших країн. І нам би дуже хотілося, щоб у внутрішньополітичне життя ніхто не втручався. На жаль, протягом багатьох років ми спостерігаємо спроби впливу на внутрішнє життя Росії - і через неурядові організації, і напряму. Розуміючи згубність і марність подібних зусиль, нам ніколи і на гадку не спадало втручатися в політичні процеси інших країн".
Про російську поліцію
"Наша поліція діяла стримано і ліберально, не те що в Європі. Ні дубинки, ні сльозогінний газ не використовувалися".
Про президента Сирії Башара Асада
"Найбільший вплив на президента Асада має сирійський народ. Він роздроблений. Всередині сирійського суспільства ми спостерігаємо багато проблем. Наше завдання в тому, щоб створити умови для об'єдання, припинення бойових дій, взаємного знищення".
Про віджаті підприємства на Донбасі
"Ніхто і нічого ні в кого не відбирав, на українських підприємствах тимчасово введене зовнішнє управління. Бо ці підприємства позбавлені можливості отримувати сировину з української території. Українська влада сама організувала блокаду"

Що сказала Меркель

Про новий Мінськ
"Треба виконувати нинішні домовленості. Надати українським Збройним силам доступ до державного кордону. Головна проблема не в угоді, а в дотриманні плану її виконання".
Про Україну
"Ми не згодні з формулюванням "антиконституційний переворот в Києві". Українська влада була обрана демократичним і законним шляхом".
Про Донбас
"Нам потрібне перемир'я. Воно має суттєве значення для подальшого розвитку подій. Моє переконливе прохання до російського президента полягає в тому, щоб зробити все можливе для того, щоб забезпечити перемир'я на Донбасі".
Про можливість введення місії ООН в Україну
" Представники ОБСЄ мають отримати значну підтримку з нашої сторони. І немає сенсу шукати інші формати, які не принесуть більшої користі".
Про санкції протии Росії
"Я хотіла би, щоб з'явилася можливість зняти санкції після виконання мінських домовленостей".
Про гомосексуалістів
"Була негативна доповідь про те, що відбувається з гомосексуалістами в Чечні. Я попросила пана президента, щоб він вплинув на те, аби забезпечити права сексуальних меншин".

Related

Події у світі 898693156772301224

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item