Коли Артеменко почне зливати компромат замість Онищенка


Після позбавлення громадянства вже екс-нардеп з іноземним громадянством натякнув на шантаж своїм більш удачливим колегам.


Верховна Рада сьогодні позбавила колишнього "радикала" Андрія Артеменка депутатського мандата. Розуміючи, що це станеться, він заздалегідь попередив: володіє інформацію про подвійне громадянство 102 нинішніх і колишніх нардепів. За його словами, цю інформацію здобула команда адвокатів з метою його юридичного захисту. Депутат каже, що список буде згодом обов'язково оприлюднений. Не дуже зрозуміло, як цей список можна використати в юридичній справі. Як-ніяк, у нас не прецедентне право.
З огляду на це, подібну заяву Артеменка варто оцінювати, як своєрідний шантаж і спробу хоч якось вплинути на нинішній депутатський корпус. Щоправда, виглядає це якось кострубато, і свідчить про те, що в Артеменка більше немає жодних інших аргументів.
Утім, виникає одне просте питання: що робитиме Артеменко з цим списком далі, після того, як він опиниться поза українським парламентом і, за великим рахунком, поза українською юрисдикцією. Адже подвійне громадянство нардепів – це "смажена" тема, на яку клюватимуть ЗМІ. І Артеменко цілком може підкинути дров в інформаційну ватру.
Тобто, розмахування списками з народними обранцями є такою собі дубинкою, яку політик зможе використати собі на користь. Не виключено також, що цей діяч, відомий своєю ідею здати окупований Крим в оренду Росії, буде приголублений Кремлем. Там цілком можуть зацікавитися цими списками, щоб використати їх проти наших політиків для інспірування якомога масштабніших скандалів. Аналогічна схема була використана з плівками нардепа-втікача Олександра Онищенка, які коли треба, швиденько витягають з кишені, влаштовуючи чергову штурханину в українському політикумі.

Related

Політика 2183400148542620938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item