Завербований ДНР житель Маріуполя здався силовикам


Маріупольця з дідом затримали під час проходження блокпоста.

До Служби безпеки України звернувся житель Маріуполя з проханням надати йому і його родині захист від членів самопроголошеної Донецької народної республіки. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України у вівторок, 23 травня.
Чоловік повідомив, що в квітні він разом зі своїм 78-річним дідом були затримані під час проходження блокпоста. "Бойовики чинили на них психологічний тиск, катували. Після того, як один із затриманих на відеокамеру погодився співпрацювати, їх відпустили, попередивши, що в разі невиконання вказівок відео розмістять в інтернеті", - повідомили в СБУ.
Після повернення на підконтрольну українській владі територію чоловіки до правоохоронців не зверталися, проте будь-яких завдань від прихильників ДНР виконувати не збиралися.
"Однак через деякий час чоловіки отримали SMS-повідомлення з першим завданням - нанести емблему батальйону "Азов" разом з нацистською символікою на пам'ятник жертвам фашизму на площі Левченка в Маріуполі", - сказано в повідомленні СБУ.
Після отримання повідомлення маріупольці відразу ж звернулися в СБУ.
Раніше силовики затримали в Донецькій області військовослужбовця-контрактника одного з підрозділів Збройних сил України, який раніше воював на боці ДНР.

Related

Гаряча новина 3065232815703148461

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item