У Європі та США викрита велика мережа педофілів

Затримано приблизно 900 осіб

Розслідування тривало більше двох років і поки не завершено.

У кількох європейських країнах та Сполучених Штатах Америки слідчі затримали сотні ймовірних педофілів, повідомили представники Європолу та ФБР 5 травня, передає DW.
 
За даними слідчих, розслідування триває вже більше двох років і поки не завершено.
 
"Число затриманих підозрюваних становить близько 900 осіб, з них на європейські країни припадає близько 370. Серед фігурантів справи - кілька десятків ймовірних виробників дитячої порнографії. У той же час слідчим також вдалося ідентифікувати або врятувати загалом 296 жертв педофілів. До сих пір розслідування проводилося таємно", - йдеться в повідомленні.
 
Затримані спілкувалися на закритому інтернет-форумі, де обмінювалися дитячими порноматеріали.
  
Сама платформа перебувала в так званій Darknet - прихованій мережі. Творець і адміністратор мережі Playpen Стівен Чейс кілька днів тому був засуджений американським судом до 30 років тюремного ув'язнення.
 
Після його арешту в грудні 2014 року було розпочато розслідування відносно учасників приватної мережі. Також фахівці ФБР встановили хакерське програмне забезпечення, щоб отримати доступ до сайту і серверів мережі Playpen.
 
Як наслідок, поліцейським вдалося вийти на відвідувачів сайту й отримати доступ до їх комп'ютерів. Всього слідчі проникли більш ніж в тисячу комп'ютерів й ідентифікували їх користувачів. Втім, такі дії правоохоронців під час слідства викликали критику з боку експертів щодо захисту даних.
 
Також є повідомлення, що початок розслідування базувався на одному-єдиному рішенні.
 
Нагадаємо, раніше поліція індійського міста Делі затримала 38-річного кравця Суніла Растогі, який зізнався в близько 500 випадках зґвалтування дітей за 12-річний період.
 

Related

Події у світі 4747817613232354758

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item