Остання країна ЄС ратифікувала асоціацію для України


Верхня палата парламенту Нідерландів - Сенат - підтримала ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Нідерландські парламентарії проголосували за ратифікацію цього документа на засіданні 30 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Сенат Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Дякуємо нідерландським парламентарям за мудре і далекоглядне рішення, яке піде на користь обом державам і зміцнить Європу", - повідомляє офіс віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у Facebook.
Після передачі ратифікаційних документів до Брюсселя асоціація Україна – Європейський Союз буде затверджена Радою ЄС. Угода почне діяти в повному обсязі, а не в режимі тимчасового застосування, як досі.
Як повідомляє "Європейська правда", в Сенаті проходило тільки голосування без обговорення - депутати голосували вставанням, оскільки у Нідерландах не застосовують електронну систему голосування.
За попереднім підрахунком, 50 депутатів проголосували за ратифікацію угоди, 25 - проти.
Тепер ратифікаційні грамоти мають передати на підпис королю Нідерландів, а потім надіслати до Брюсселя.
6 квітня 2016 року на консультативному референдумі у Нідерландах проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% нідерландців, які прийшли на дільниці.
Попри те, що референдум носив консультаційний характер, уряд Нідерландів вирішив не ігнорувати його результати і повернув питання про ратифікацію до парламенту.
У грудні 2016-го Рада міністрів Нідерландів узгодила текст законопроекту, необхідного для ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.
Згодом Європейська рада узгодила рішення про завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Домовленість оформили у вигляді "рішення глав держав та урядів членів ЄС".

Related

Політика 3546130490569182940

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item