Суд відмовив екс-нардепу з іноземним паспортом


Вищий адміністративний суд відмовився призупинити дію указу президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства і рішення Верховної Ради про дострокове припинення повноважень депутата Андрія Артеменка.
Про це повідомила представник прес-служби суду Галина Гаєвська, пишуть "Українські новини".
"Сьогодні відбулося судове засідання з розгляду питання про забезпечення адміністративного позову у справі. Клопотання про це надійшло від представника Артеменка – адвоката Леоніда Сивакова. У задоволенні клопотання відмовили", – розповіла вона.
ВАСУ відмовив у цьому проханні, оскільки законодавством не передбачена можливість забезпечення позову шляхом призупинення дії актів президента і Ради.
По суті позов Артеменка суд розгляне 30 травня об 11:30.
16 травня Верховна Рада достроково позбавила повноважень позафракційного нардепа Андрія Артеменка. 19 лютого цього року газета New York Times повідомила, що він запропонував президенту США Дональду Трампу план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту - захоплений РФ Крим здати в оренду Росії на 50 або 100 років. Наступного дня Артеменка виключили з фракції. 21 лютого порушили кримінальну справу за державну зраду.
29 квітня президент Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства депутата. Причина - іноземне громадянство.

Related

Політика 7451458538250912817

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item