Після хвалебної статті про "Д/ЛНР" в авторитетній чеській газеі посол України зажадав від видання пояснень

Посол зазначив, що співробітник газети використав у статті пропагандистські прийоми російських ЗМІ
Посол України в Чехії Євген Перебийніс відреагував на публікацію в авторитетній чеській газеті Mlada fronta Dnes статті журналіста Адама Гаєка, що незаконно проник в окуповані райони Донбасу, в якій прославляються проросійські терористи з "Д/ЛНР".
Його відповідь була опублікована в тому ж виданні, передає Європейська правда.
Так, український дипломат нагадав, що газета надрукувала цілих три великих матеріали "спеціального кореспондента iDnes на сході України", які переповнені романтизацією та прославленням терористів, що захопили частину української території і взяли в заручники мільйони громадян.
"Складається враження, що єдиним завданням Адама Гаєка було максимально обілити образ бандитів, які разом з російськими військовослужбовцями тероризують місцеве населення на Донбасі і знищують залишки його інфраструктури", - зазначив Перебийніс.
Посол також звернув увагу, що по відношенню до сил АТО Гаєк використовує неприйнятні порівняння, які зазвичай застосовують кремлівські пропагандистські ЗМІ.
"І хоча принизливі характеристики України і українців він вкладає у вуста нібито персонажів своїх статей, але загальний висновок, до якого він намагається підвести читачів, очевидний: виправдати злочини, які скоюють Росія та її маріонетки на Донбасі", - додав Перебийніс.
У зв'язку з цим він попросив редакцію дати свою оцінку діям кореспондента.
"Чи усвідомлює редакції, що це кидає тінь вже не на журналіста, а в цілому на репутацію всього видання? Якщо ж редакція не знала про це, то чи готова вона засудити дії свого журналіста, який, можливо, використав ім'я однієї з найвпливовіших чеських газет, в тільки йому відомих цілях?" - запитав дипломат.

Related

Політика 7061623615587674617

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item