Нацрозвідка США: зрив спроб України інтегруватися в західні інститути залишається стратегічною метою РФ

Директор Національної розвідки США Ден Коутс
Стратегічною метою Москви і в 2017 році залишається зрив спроб України стати частиною європейського співтовариства, йдеться в щорічному аналізі загроз миру і стабільності, який представив директор Національної розвідки США Ден Коутс.
Документ опублікований на сайті відомства.
"Москва збереже вплив на Київ з метою зриву спроби України інтегруватися в західні інститути. Президент Володимир Путін, ймовірно, буде чинити тиск на Київ по декількох каналах, у тому числі за допомогою дій на сході України, де Росія озброює так званих сепаратистів. Москва також прагне підірвати крихку економічну стабільність України і зберегти політичну роздробленість цієї країни", – прогнозує Коутс.
На думку директора Нацрозвідки, українська опозиція схильна до політичних поступок Кремлю.
"Конфлікт на сході України обмежує готовність і здатність Києва до компромісу, ускладнюючи перспективи реалізації Мінських угод. Росія в значній мірі контролює рівень насильства, коливання якого використовує для надання тиску у переговорному процесі", – вважає Коутс.
Це перша доповідь Нацрозвідки, складена колишнім сенатором від Республіканської партії. Коутс був призначений на посаду 15 березня.

Related

Події у світі 2273232475483396187

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item