Луценко: Грант на е-декларування розікрали

Луценко заявив, що грант на систему е-декларування розікрали

Саму систему розробляли студенти КПУ, запевняють у Генпрокуратурі.

 
Систему електронного декларування розробляли студенти Київського політеху. А сам грант уряду Данії на створення системи розікрали. Про це в Раді під час щорічного звіту заявив генпрокурор Юрій Луценко.
 
"Слідство з'ясувало, що жодного конкурсу з обрання переможця на створення системи електронного декларування не було. Уряд Данії надав кошти на створення системи електронного декларування для організації ПРООН в Україні. Ця організація визначила виконавцем робіт ТОВ "Міранда", що було встановлено працівниками фіскальної служби", - розповів Луценко.
 
За даними прокуратури, керівник ТОВ "Міранда" Новіков підписав угоду і доручив виконати ці роботи викладачеві Київського політеху, а також його студентам, що вони й зробили.
 
"І вся ця система була зроблена цими особами", - додав Луценко.
 
Одночасно Новіков, за словами генпрокурора, вирішив привласнити кошти, виділені на створення електронного декларування, і перерахував їх через фіктивну фірму на рахунок в Естонії.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Луценко в Раді заявив, що Януковича у справі Майдану судитимуть пізніше, після суду по державній зраді.

Related

Події в Україні 1933459939994586537

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item