США планують відмовитися надавати Україні безоплатну військову допомогу


Білий дім у своїй пропозиції по бюджету США пропонує відмовитися від надання безоплатної військової допомоги низці країн (серед яких є Україна), замінивши її на видачу кредитів.
Про це повідомляє The Wall Street Journal.
До списку країн, яких може торкнутися ця пропозиція, крім України, мають увійти Пакистан, Туніс, Ліван, Колумбія, Філіппіни і В'єтнам.
Кошти на військові гранти надходять у Бюро з надання підтримки в сфері безпеки Держдепу США. Після цього вони розподіляються між союзниками Вашингтона. Щорічні витрати на надання безоплатної військової допомоги оцінюються в 6 млрд доларів.
В новому проекті бюджету витрати на надання військової допомоги цим країнам збережуться. Однак для більшості інших країн видача грантів буде замінена на видачу кредитів, які мають бути витрачені на закупівлю військового обладнання в США.
За даними джерел видання у Конгресі США, новий принцип виділення військової допомоги може призвести до посилення позицій Росії і Китаю, а для України це може означати зниження можливостей по боротьбі з "проросійськими сепаратистами".
Зятя президента США Дональда Трампа Джареда Кушнера запідозрили в можливих зв'язках з Російською Федерацією в рамках розслідування про втручання РФ у американські вибори.

Related

Події у світі 736219736362070761

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item