Рішення про заборону всього Яндексу, включаючи таксі та Кинопоиск, вступило в силу

Україна заборонила доступ до всіх web-сервісів Яндекс на три роки
В Україні вступила в силу заборона інтернет-провайдерам надавати доступ користувачам мережі Інтернет до ресурсів і сервісів товариств з обмеженою відповідальністю Яндекс (РФ) і Яндекс.Україна строком на три роки.
Відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2017 року Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) президент України Петро Порошенко ввів у дію своїм указом №133/2017 в понеділок. Указ опублікований на сайті глави держави і набув чинності.
Згідно з рішенням РНБО, ТОВ Яндекс і Яндекс.Україна заблоковані активи, обмежені, торгові операції, попереджено виведення капіталів за межі України, призупинено виконання економічних і фінансових зобов'язань, обмежено чи припинено надання телекомпослуг і використання телекоммереж загального користування, заборонені держзакупівлі товарів і послуг у іноземних юросіб, передача прав інтелектуальної власності, пише Інтерфакс-Україна.
Інтернет-провайдерам заборонено надавати користувачам послуги по доступу користувачам до наступних ресурсів та сервісів: пошуковим системам (yandex.ru, yandex.ua), поштового сервісу mail.yandex.ua і пошти для доменів pdd.yandex.ru/domains_add, новинних порталів news.yandex.ru і news.yandex.ua, систем онлайн-перекладу translate.yandex.ru і translate.yandex.ua web-карт, сайти прогнозу погоди в Москві і Києві, схемами метрополітену Москви і Києва, довідників (sprav.yandex.ru, sprav.yandex.ua), до віртуальної АТС Яндекс.Телефонія (telephony.yandex.ru), системі Яндекс.Браузер, пошуку в форматі XML.
Також заборонений доступ до російської системи Яндекс.Таксі (taxi.yandex.ru/#index), Яндекс.Подорожі, покупки і продажу автомобілів, української та російської систем Яндекс.Авіаквитки, розкладів приміського та міжнародного транспорту.
У списку заборонених також сервіс пошуку роботи системи Яндекс.Гроші, оплати дорожніх штрафів в РФ, Яндекс.Час, російського платіжного сервісу Яндекс.Каса, торговим майданчикам Яндекс.Маркет і Яндекс.Предмети, систем пошуку нерухомості і людей, по блогах, для сайту (site.yandex.ua).
Крім того, заборонений доступ до музичного порталу Яндекс.Музика (music.yandex.ua), Яндекс.Радіо (radio.yandex.ua), онлайн-відео, сервісами фотообмена, файлообмінників, Яндекс.Афіша, програмами телепередач у Москві та Україні, до порталу українського Зовнішнього незалежного оцінювання.
Заборонені також системи Яндекс.Аудиторії, Яндекс.Вебмастер, рекламного сервісів Яндекс.Директ і сервісів мережі partner.yandex.ru, partner.yandex.ua Яндекс.Доставка, Яндекс.Інтернетометр. Також заборонений доступ до сервісів calendar.yandex.ru, каталогізатора (yandex.ru/yaca, yandex.ua/yaca), системи веб-аналітики Яндекс.Метрика, Яндекс.Статистика, Технології Яндекса, Яндекс DNS, системі Yandex Data Factorty, систему розпізнавання мови Yandex Speechkit.
Також в список заборонених потрапив портал Кинопоиск, згаданий серед сервісів Яндекс.
При цьому на даний момент всі вищевказані сервіси в Україні ще доступні.
Прес-служба РНБО роз'яснила, що механізм запровадження санкцій буде розроблений урядом України і СБУ за участю Національного банку України.

Related

Суспільство 1310359928334829737

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item