Північна Корея може розробити ракету, здатну долетіти до США - розвідка

Ракетно-ядерна загроза з боку КНДР є однією з найбільших загроз національній безпеці США - Стюарт
КНДР може розробити ракету, яка зможе донести ядерний заряд до території США, якщо не завадити проведенню поточних північнокорейських розробок і випробувань, заявив директор Агентства військової розвідки Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт під час слухань у Комітеті з питань збройних сил Сенату США, передає Укрінформ.
"Якщо все залишити на своїй траєкторії, режим зрештою досягне успіху в отриманні ракети, здатної нести ядерну зброю та загрожувати США", - зауважив керівник розвідки Пентагону.
Стюарт назвав ракетно-ядерну загрозу з боку КНДР однією з найбільших загроз національній безпеці США. Конкретних термінів, за які Північна Корея може досягти успіху на цьому напрямі, Стюарт не озвучив.
Ситуація на Корейському півострові істотно загострилася після активізації Пхеньяном своєї ядерної програми та ракетних запусків.

Вашингтон натякнув, що готовий завдати попереджуючого удару по КНДР, якщо будуть помічені ознаки підготовки до ядерних випробувань. Так, Пентагон вже перекинув ударне угруповання кораблів на чолі з авіаносцем Карл Вінсон до берегів Корейського півострова. Також до Корейського півострова направлений авіаносець Рональд Рейган.
За даними південнокорейських ЗМІ, 21 травня, КНДР провела черговий ракетний пуск.

Related

Технології 9144592966684713362

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item