Меркель і Макрон домовилися розробити план щодо зміцнення Євросоюзу

Ангела Меркель і Еммануель Макрон 
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон домовилися розробити середньостроковий план розвитку Європейського Союзу, щоб зробити єврозону більш стійкою до криз.
Як передає Reuters, про це заявила німецький канцлер за підсумками переговорів з французьким лідером у понеділок, 15 травня. 
"У довгостроковій перспективі Німеччина буде успішною, якщо Європа підніметься, і Європі вдасться домогтися успіху, тільки якщо буде сильна Франція", - заявила Меркель. 
За її словами, Німеччина готова до того, що в договори ЄС, можливо, будуть внесені правки. Однак спочатку потрібно окреслити сфери, які потребують реформування. 
Нагадаємо, що 15 травня Еммануель Макрон з першим офіційним закордонним візитом в якості президента Франції відвідав Берлін, де зустрівся з німецьким канцлером Ангелою Меркель. 
14 травня у Франції пройшла церемонія інавгурації Еммануеля Макрона. У другому турі виборів президента Франції переможцем став лідер руху Вперед! Еммануель Макрон, набравши 66,06% голосів, у той час як глава ультраправого Національного фронту Марін Ле Пен отримала 34,94% голосів. 

Related

Події у світі 7325781138448645503

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item