На Закарпатті зірвали провокацію РФ, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Для освітлення провокації РФ найняла громадянина України
Служба безпеки України зірвала російську провокацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Закарпатській області.
"Структури країни-агресора планували використовувати конференцію представників нацменшин, яка повинна була відбутися в Ужгороді, для оголошення закликів про надання області автономного статусу. Ці гасла повинні були зіштовхнути патріотичні сили з представниками національних меншин краю", - розповіли у спецслужбі.
Росіяни також планувала залучити проплачених псевдоактивістів "для інспірації сутичок і протистояння з правоохоронними органами".
Крім того, в рамках кремлівської провокації у трьох районах області вночі були несанкціоновано розміщені агітаційні конструкції з написами на угорській мові.
"У зв'язку з тим, що ці банери встановлювалися без дозволів органів виконавчої влади, вони були демонтовані комунальними службами. Встановлено, що демонтовані агітаційні матеріали були виготовлені поліграфічним підприємством Києва за замовленням осіб, що підтримують контакти з російськими інформаційними центрами. Ніякі місцеві організації до виготовленню та розміщенню цих матеріалів відношення не мають", - зазначили у відомстві.
Правоохоронці також затримала чоловіка, який повинен був забезпечити висвітлення провокацій на Закарпатті.
"Під час бесіди з оперативниками спецслужби він повідомив, що за 10 тисяч гривень отримав замовлення на підготовку тенденційних матеріалів від особи, яка користується телефоном російського оператора стільникового зв'язку. За його словами, він неодноразово виконував замовлення з РФ, зокрема, щодо висвітлення подій 2 травня в Одесі. Обов'язковою умовою співпраці російський замовник завжди висував дотримання класичних для спеціальних служб вимог конспірації", - додали у СБУ.

Related

Гаряча новина 5567845007080131016

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item