Вчені виявили дивні спалахи Землі


Камера NASA захопила несподівані спалахи світла, що відбиваються від нашої планети.
Спалахи світла, відбиті від океанів, могли мати просте пояснення. Сонячне світло вражає гладку частину океану або озера і відображає безпосередньо назад до сенсора, подібно зйомці флеш-картини в дзеркалі, - повідомляє Telegraf.
Спалахи були з великої висоти, а не просто над водою на землі. Два канали на приладі призначені для вимірювання висоти хмар, і коли вчені вивчали дані, вони виявили високі перисті хмари, від 3 до 5 миль (5-8 км), де були знайдені відблиски.
Виявлення таких відблисків з набагато більшої відстані, ніж в цьому випадку, може бути використане іншими космічними апаратами для вивчення екзопланет. Однак, вчені зараз досліджують, наскільки поширені ці горизонтальні частки льоду, і чи є вони досить поширеними, щоб виміряти вплив того, скільки сонячного світла проходить через атмосферу. Якщо це так, це функція, яка може бути включена в комп'ютерні моделі того, скільки тепла досягає і залишає Землю.
Переважна більшість відкритих екзопланет виявлено з використанням різних непрямих методик детектування, а не візуального спостереження. Більшість відомих екзопланет - газові гіганти і більше схожі на Юпітер, ніж на Землю. Очевидно, це пояснюється обмеженістю методів виявлення (легше виявити масивні планети з малим періодом).

Related

Цікаво 5686117726766642323

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item