Питання складне, але МЗС готове: Беца розповіла про можливе введення візового режиму з РФ

За словами Беци, у запровадженні віз з РФ є три важливих аспекти
В Міністерстві закордонних справ України запевнили, що готові до запровадження візового режиму з Росією в разі прийняття відповідного політичного рішення.
Про це сказала речник МЗС Мар'яна Беца, передає Інтерфакс-Україна.
"Питання введення візового режиму з Російською Федерацією, дійсно, надзвичайно складне. МЗС буде готове до введення, якщо буде прийнято відповідне політичне рішення. Нам потрібно дуже виважено та збалансовано підходити до нашої стратегії щодо візового режиму з Російською Федерацією", - заявила вона.
В першу чергу, за її словами, слід враховувати, що в РФ наразі перебувають близько 3-4 мільйони громадян України.
Крім того, Беца нагадала, що "у нас є територія Криму тимчасово окупована".
"Тобто, як тоді буде діяти в'їзд на територію Криму, якщо Росія введе дзеркальні заходи - візовий режим? Це ж все-таки наша територія, ми ж не будемо в'їжджати туди за візами", - зазначила вона.
Третім аспектом представник МЗС назвала "неконтрольовану ділянку кордону, яка існує і через яку Росія продовжує поставляти зброю, найманців і техніку на непідконтрольну територію".
Нагадаємо, після затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенко в жовтні минулого року, спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував ввести візовий режим для громадян Росії, а також посилити санкції відносно РФ.
Тоді глава МЗС Павло Клімкін заявив, що необхідно оцінити можливі ризики, які можуть виникнути в разі введення візового режиму з РФ.
У свою чергу президент Порошенко заявив, що рішення з цього питання в компетенції Верховної Ради.

Related

Політика 6273035616078097516

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item