Поляки побили громадян України


У Польщі за останні дні сталися два напади на українців на національному підґрунті. 
Це трапилося у місті Ченстохова та районі Кракова Нова Гута, передає "Польське радіо".
Групу з трьох українців атакували три поляки, які поводилися агресивно. Били постраждалих по всьому тілу і обзивали їх. Причиною нападу була національність українців.
"Напад стався у Ченстохові. Підозрілим від 22 до 28 років. Вони відомі правоохоронцям через своє кримінальне минуле. Їх звинуватили у побитті та приниженні на національному підґрунті і арештували на 3 місяці", - розповів речник малопольської поліції Себастіан Ґлєнь.
Кілька днів тому подібний інцидент стався в Новій Гуті. Три поляки напали на 17-річного українця, який зі своїм польським знайомим грав у баскетбол на шкільному майданчику. Його жорстоко побили палицями із вбитими до них цвяхами. Причина нападу - українське походження підлітка.
Поліція арештувала хуліганів.
"Закликаю польську владу вгамувати розпалювання українофобськими силами атмосфери ненависті проти України, нашої історії, пам'яті. Ані польська влада, ані польське суспільство не можуть мовчазно спостерігати за цими грізними процесами", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Related

Суспільство 3780019817138680564

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item