Гройсман в Ізраїлі порушив питання геноциду з боку Росії


Визнання Ізраїлем Голодомору 1932-1933 років геноцидом має важливе значення для двосторонніх відносин з Україною.
Про це у Facebook написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
"Зустрівся з президентом Ізраїлю Реувеном Рівлином. Визнання Ізраїлем Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу має надзвичайно важливе значення для українського суспільства та двосторонніх відносин. Закликав ізраїльську сторону до поглибленого вивчення цього питання, що зробить можливим визнання цієї трагедії геноцидом.
Життя людини та її права є найвищою цінністю, тому і сьогодні ми боремося за те, щоб на континенті був мир. Сьогодні сучасний світ стикається з викликами, щоб відстоювати демократичні цінності. Маємо будувати майбутнє мирно. Наш виклик полягає у тому, що ми не повинні накопичувати кризи, які виникають у різних куточках світу", - зазначив Гройсман.
7 грудня 2016 року Верховна Рада звернулася до національних парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. 25 країн світу зробили таке визнання.
За даними науково-демографічної експертизи, загальна кількість людських втрат від Голодомору становить 3,941 млн осіб, а втрати українців у частині ненароджених - 6,122 млн.

Related

Політика 716589370712731602

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item