Трамп уклав із саудитам угоду щодо зброї


Угода стала найбільшою з постачання озброєння за всю історію Штатів.

 
США у процесі церемонії в Ер-Ріяді за участю президента Дональда Трампа і держсекретаря Рекса Тіллерсона підписали оборонні контракти із Саудівською Аравією на 110 мільярдів доларів. Про це повідомив офіційний представник Білого дому Шон Спайсер у Twitter у суботу, 20 травня.

"У Саудівській Аравії президент тільки що уклав найбільшу угоду з постачання озброєння за всю історію США, завершивши переговори про пакет (озброєнь) на суму понад 109,7 млрд дол.", - написав Спайсер.
 
За даними агентства Reuters, у рамках угоди Саудівська Аравія купить 150 вертольотів Black Hawk на загальну суму 6 млрд доларів.
 
Також Ер-Ріяд купить танки, артилерійські установки, бронетехніку, кораблі берегової оборони, протиракетні комплекси Patriot і THAAD.
 
Збройна угода дозволить королівству робити більш вагомий внесок в операції з боротьби з тероризмом у регіоні і знизити навантаження на США, пов'язане із цими операціями, вважають у Держдепартаменті.
 
США є головним постачальником Саудівської Аравії в частині військових потреб. Останніми роками Штати постачали Саудівській Аравії різноманітну техніку та обладнання від винищувачів F-15 до систем командування і контролю вартістю десятки мільярдів доларів.
 
Раніше повідомлялося, що протягом десяти років пакет поставлених озброєнь США саудитам може в результаті перевищити 300 млрд доларів. 

Related

Події у світі 8386582960815664521

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item